Патріотичний кінозал
Українське кіно не вмерло, як нам доводять через ЗМІ або "привезені" кінострічки з українським дубляжем. Воно животіє, хоч і в підпіллі, про це свідчать ресурси, де можна знайти та скачати собі "свіженьке", хоч воно, наприклад, і було відзняте кілька років тому. Нажаль, на широкий екран наші фільми так і не доходять, а деякі "митці" з сучасних "діячів" взагалі роблять з кіна такий-собі арт-хауз (Згадати, хоча б останню стрічку "Молитва за Гетьмана Мазепу", людоньки, це ж суцільний жах... Мені розповідали первинний сценарій, то небо і земля...) Тож, нам нічого не залишається, як збирати суто українські фільми з таких же суто українським ресурсів. Так би мовити "свій до свого по своє"))))))))))))). Наприклад, ось тут - http://dizhka.tv/
Ооо, так, "Мамай" вартий перегляду не один раз)))). Та й Лесь Санін - прекрасний режисер, музика та людина (сам він там теж себе зняв у ролі рук з кобзою). Хоча один поважний дядько з суто козачого роду, в якого на стінах висять класичні мамаї,після перегляду фільму, що я привезла, запитав "А де ж Мамай"? Маючи на увазі, що замість розповіді про характерництво козацького Будди, вийшла екранізація старовинної "Втеча трьох братів із города Азова")))))))
А мене останнім разом зачепив "Прорвемося", перший український бойовик. То тєма, до того ж в тему сьогоденній темі (пробачаюсь за каламбурчик).
А я не бачив... Він українською? Я пригадую була реклама. Так хотів подивитися... Але так і не довелося, а тоді забулося :-(
На "Діжці" якраз він є, я звідти скачувала, в розділі українського кіна. Він 50/50 що до української, там російська додається за для колориту. Дивилася якраз перед першим туром виборів, аж пройняло. Дуже непогана стрічка, раджу. Не пожалкуєш.
ftp://video.national.org.ua/ - а тут не тільки документальне кіно, ще й музика, художнє та мультфільми
В попередньому посиланні дуже багато національної документалістики та художнього - одним словом, смакота.
http://kino-pereklad.org.ua/ - а тут фільми українською.
З усього українського кіна мені найбільш подобається "Пропала грамота". Там, під навакцьованою шараварщиною такий український дух проглядається! Дивився цей філм багато разів, разом із дітьми. Цитували мої діти звідтам: "плюне - і розітре", "горілки пить не будем", "цить, дурню" і т. і - колорит!!!!

Про "Молитву" це ти влучно сказала. Ох і фільм :-)
А от "Мамай" мені сподобався.
Не піддавайтеся смутку, виконуючи обов’язок... © Гайдамаки